Praktisk

Her finder du praktisk information angående det at være barn i Dronninglund Børnehave.

Garderoben

Vi anbefaler, at barnet har godt med skiftetøj med i børnehave. Vi har en aktiv hverdag, hvor det indimellem kan være nødvendigt at skifte tøj. Vi elsker at bruge vores legeplads og er gerne ude hver dag hele året. Tænk gerne på, at tøjet skal være praktisk og nemt for barnet at tage af og på selv.

Læs mere om vores anbefalinger til praktisk tøj i garderoben her: Anbefalinger til garderobe og overtøj

Frugtordning

I Dronninglund Børnehave har vi en frugtordning. Frugtordningen er omfattet af: formiddagsmad, eftermiddagsmad og en månedlig maddag. Formiddagsmaden består ofte af lækre frugtfade med årstidens frugt og grønt samt fuldkorns (eller groft) knækbrød med smør. Eftermiddagsmaden kan, ud over frugt og grønt, være nybagte boller, rugbrødsmadder, yoghurt, hjemmelavet koldskål, hjemmelavet øllebrød eller hjemmelavet pizza. Frugtordningen er forældrebetalt og koster 125 kr. om måneden. Den administreres af bestyrelsen. Der indbetales en gang om måneden på følgende konto: Reg. 9070 Kontonummer. 0000951714. 

Se evt. vejledning til betaling her: Frugtordning – betalingsvejledning

En gang om måneden har hver stue en maddag. Her serverer vi ofte varm mad til frokost. Det kan være gode gamle danske retter – men vi kan også finde på at tage grillen frem om sommeren eller lave hjemmelavet pizza. Vi forbereder maden sammen med børnene og gør maddagen til en fælles pædagogisk aktivitet.

Til jul og påske har vi tradition for at holde nogle rigtig hyggelige jule-og påske frokoster sammen med børnene.

Madpakker og kostpolitik

I Dronninglund Børnehave tror vi på, at en sund alsidig kost er godt for barnets dagligdag i børnehaven. Vi bestræber os på, at servere mad, der læner sig op ad Sundhedsstyrelsens kostråd. Forældre bestemmer selv, hvad deres barn har med i madpakken. Dog anbefaler vi, at man som forældre tænker på, at barnet skal have mad der mætter og giver energi til fysisk aktivitet og leg.

Mærkedage og fødselsdage

Vi holder meget af at lave forskellige kreative aktiviteter i forbindelse med årstidernes skiften og forskellige mærkedage som f.eks. fastelavn, påske, jul osv. Derudover laver vi ofte fælles fødselsdagsgaver til børnene. Vi har tradition for nogle hyggelige stunder på stuen med sang, lys og gaver, når et barn har fødselsdag. Ofte har barnet en lille snack (kage, kiks, boller, juice, is) med, som bliver delt ud til stuen.