Hybenvej 10, 9330 Dronninglund, Tlf.: 99455742 
 
  Praktisk tøj i børnehaven
 
Tøj, overtøj, sko og støvler i børnehaven:

 
 
Når dit barn starter i børnehaven, er det en god ide, at være bevidst om, hvilke tøj dit barn har med.
En del af det, at gå i børnehave, er at blive selvhjulpen. Det er en stor tilfredsstillelse for børn, at kunne selv, samt en vigtig og naturlig del af barnets udvikling. Her er det vigtigt at I som forældre støtter børnene i deres selvstændighedsudvikling og sørger for, at det tøj I køber til barnet, er tøj der er behageligt at lege i, og let at tage af og på for barnet.
 
Det vigtigste er, at det er praktisk, kan klare vejrforholdene og let for børnene at håndtere i af- og påklædningssituationer og ved toiletbesøg. Desuden er det en god ide, at tænke over, at der er god plads i tøjet og at det er tøj der giver fri bevægelighed - Det giver bedre velfærd, lyst og mulighed for at deltage i alle slags lege. Vi anbefaler også, at man har ekstra udetøj, så man i de våde og kolde tider har noget at skifte med i løbet af ugen.
 
Når I køber en flyverdragt, anbefaler vi, at der kun er én lynlås i, som sidder i midten. Flyverdragter med to lynlåse (en i hver side) er uhåndterbar for børn på 3-4 år. Det tager også lang tid, at få af, når de f.eks. skal på toilettet.
 
Med hensyn til vanter, er det hensigtsmæssig, at købe vind -og vandtætte luffer. Det er svær, at tage fingervanter på og strikvanter på legepladsen har ingen effekt.
Huer: Elefanthuer er både lette for børnene og praktiske i forhold til at de kan holde varmen på ørene og omkring halsen. Desuden er de sikkerhedsmæssig forsvarlige.
 
Støvler: Det er både mest praktisk og lettest for børnene, at de har vinterstøvler der er af gummi og med for i, uden spænder og snørebånd. Som oftest er vi ude både formiddag og eftermiddag. Hvis barnet har læderstøvler eller goretex støvler, er det vores erfaring, at de ikke kan holde vandet/sneen ude og børnene bliver våde og kolde, og skal skifte tøj oftere.
 
Sko: Køb sko med velcrolukning, der er gode og sikre at lege og cykle i.
Hjemmesko: køb en hjemmesko med fast sål, så de ikke bliver våde (der kan være vådt på vores gulve). Brug evt. sommerens sandaler.
 
 
AF HENSYN TIL BØRNENES SIKKERHED ER DET IKKE TILLADT:
 

  • AT HAVE HALSTØRKLÆDER, HVERKEN PÅ ELLER MED I BØRNEHAVEN.
  • AT HAVE HÆTTESNORE I OVERTØJ, ELLER I ANDET TØJ DER BRUGES PÅ LEGEPLADSEN.
  • AT HAVE SNORE I VANTER DER GÅR IGENNEM BEGGE ÆRMER.

 

Med velmenende hilsner fra
Personalet i Dronninglund Børnehave


Sidst opdateret 9. marts 2020