Hybenvej 10, 9330 Dronninglund, Tlf.: 99455742 
 
  Traditioner i børnehaven
 

Børnehavens traditioner

Fastelavn:
Vi klipper og klistrer. Vi er klædt ud, slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller. Datoen meldes ud via månedsplanen.
 

Påskefrokost:
Børnehaven indkøber råvarerne, som børnene er med til at tilberede til et stort tag-selv-bord på deres stuer. Vi spiser et dejligt måltid mad sammen. I perioden op til påsken klipper vi påskepynt.

Diskofest for skolebørnene:

Hvert år, inden sommerferien nærmer sig, holder vi en diskofest for de børn som snart skal i skole. Det er en fest som bliver afholdt om aftenen når børnehaven er lukket og denne aften er kun for skolebørnene. Traditionen tro har vi alle fint tøj på, vi hygger med pizza og sodavand. Bagefter danser vi til fed musik og vi slutter aftenen af med chips, inden mor og far henter dem igen.

Sommerfest:
Hver sommer inviterer børnehaven og bestyrelsen alle børn, søskende og forældre til sommerfest. Dette er en god og hyggelig tradition og en god måde at få etableret og styrket fællesskabet i børnehaven. Vi invitere også de familier, som har børn der starter 1/8, det er en dejlig afslappet måde at møde den nye børnehave på.
Hver familie medbringer mad svarende til det antal personer de kommer og dette bliver så sat på et stort fællesbord, der vil være mulighed for at grille. Det er en tradition, at børnehaven har forskellige aktiviteter for børnene på legepladsen. I modtager invitation og tilmelding på brev.


Bedsteforældredag/julehyggedag:
Vi inviterer alle bedsteforældre til at komme og få nogle hyggelige timer i børnehaven sammen med deres børnebørn. Hvis det ikke er muligt for bedsteforældre at komme, så er oldeforældre, tanter og/eller onkler eller en anden person, som barnet er tæt knyttet til, også velkomne. Det er vigtigt, at alle børn får besøg denne dag. Der vil være forskellige jule-aktiviteter rundt omkring i børnehaven og hygge med kaffe, saft og kage. Invitation og tilmelding sker på brev.


Jul:
Børnene laver julegaver til deres far og mor. Vi har også her øje for traditionerne i forhold til julen. Vi er til julegudstjeneste i kirken.  Vi holder julefrokost, hvor børnene hjælper med at forberede maden, der sættes på et stort tag-selv-bord på hver stue. Vi bager julebag til hygge i løbet af december måned.  Traditionen tro får vi også besøg af julemanden, der kommer med en lille godtepose til alle børn. Sidste dag inden juleferien, spiser vi risengrød sammen.

Fødselsdage:
Når barnet har fødselsdag, vil vi sætte flag på garderoben og til middag vil vi tænde lys, synge fødselsdagssang samt man får en lille gave. I er velkomne til at medbringe noget som fødselsdagsbarnet ønsker at dele ud. Det kan f.eks. være kage, sunde snacks, is, slikpose, figenstænger eller rosiner. Det er også muligt at medbringe middagsmad til stuen, dette vil vi dog gerne have meddelt i god tid, da vi så orientere ud at der ikke behøves madpakke med, denne dag. Det behøver ikke at være til hele børnehaven men blot barnets egen stue og I skal ikke dele noget ud, hvis I ikke ønsker det. Det er altid en god idé at aftale med stuen hvilken dag og hvordan fødselsdagen skal fejres. I er også velkommen til at deltage i samlingen, hvis I gør dette, anbefaler vi at barnet kommer med hjem igen, når I går.


Sidst opdateret 21. januar 2021